miercuri, 8 martie 2017

Despre egalitate și nu prea

Pentru a mări gradul de armonie din viața noastră și din lume trebuie să conștientizăm astăzi și în fiecare zi complementaritatea și nu să cerem o egalitate iluzorie. Egalitatea te pune automat într-o stare de concurență cu cei ce vrei să le fii egal, iar concurența are în ea sămânța conflictului.

Când el vine cu duritatea și agresivitatea sa, ea în completează cu liniștea și maleabilitatea ei, ce îl îmbracă ca o cămașă și îl răcorește. Când ea aduce și păzește misterul nopții, el cu primele raze de soare ne trezește la viață. Când ei sunt conștienți care este natura forței lor viața capătă o altă culoare.

Putem spune noi oare că Soarele sau Luna sunt mai importante pentru viața pe Pământ? Putem noi spune oare că arșița verii e mai importantă ca răcoarea iernii pentru sămânța care este în Pământ?Putem noi spune oare că Mama sau Tata este mai important pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului?

Atunci când Soarele ne încălzește, Luna ne păzește de meteoriți și ne leagănă oceanele. Răcoarea, umiditatea și protecția stratului de zăpadă îi oferă bobului de grâu puterea de a crește și a înfrunta arșița verii, iar în familie mama îl completează pe tata, iar tata o completează pe mama. El rezolvă probleme operative, ea răspunde de problemele strategice și doar așa vor crește copiii demni și liberi.

Existența noastră poate fi mai fericită și mai împlinită doar încălecând acest echilibru al contrariilor...

Felicitări dragelor noastre mămici, surioare și soții astăzi și în fiecare zi. Rămâneți așa cum sunteți că deja sunteți perfecte...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu