duminică, 27 martie 2016

Quo vadis ”Sfatul Tării 2”

Pe 27 martie 2016 s-a mai scris o filă din istoria noastră. Pe lângă faptul că a fost organizat cel mai mare marș pentru reunificare de până acum s-a mai creat o structură care se va implica în informarea publică și pregătirea strategiilor de reunire a Republicii Moldova cu România. Pe 27 Martie 2016 s-a constituit „Sfatul Țării 2”.

Constituirea „Sfatului Țării 2” la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău
Ce ar putea să unească pe toți cei născuți din huma Țării? Toate marile mișcări social-politice, și religioase au fost unite de o carte. Revoluția bolșevică s-a condus de Manifestul partidului comunist și de scrierile lui V. I. Lenin. Fiecare comunist chinez, avea în buzunarul său Cărticica Roșie a lui Mao. Ascensiunea Național-Socialismului în Germania este strâns legată de cartea Mein Kampf.

Chiar și cele trei religii abrahamice își au cărțile lor: evreii cu Torah-ul, creștinii cu Biblia, iar musulmanii au Quran-ul. Strămoșilor noștri daci, călăuză le-a servit Legile Frumoase sau Legile Belagine despre care Platon în dialogul Critias spunea: 
„în regatul lui Atheas, care domnise peste hyperboreni din nordul Traciei, au existat cele mai vechi legi de origine divină, scrise cu litere pe o columnă de aramă”.
Acestea se transmiteau pe cale orală, stau la baza proverbelor și a civilizației dacoromâne și au fost instituite de către Zamolse, fapt menționat de către Carolus Lundis. Cărturarul suedez publică în 1687 la Uppsala cartea Zamolxis Primus Getarum Legislator.

Cartea reîntregirii neamului va răspunde la trei întrebări esențiale:

  • de ce facem?
  • ce facem?
  • cum facem?

Cartea reîntregirii neamului va fi structurată pe paliere (cultural, economic, juridic, securitate, minorități etnice) și va oferi fiecărei persoane argumentele necesare pentru a-și răspunde și a răspunde la întrebarea de ce reîntregirea este starea normală de a fi.

Cartea reîntregirii neamului va fi laconică și suficientă, unde fiecare cuvânt, fiecare virgulă și fiecare spațiu, va ajunge la inima și mintea cititorului. Cartea va fi actualizată conform cerințelor și evoluțiilor la nivel regional și global, iar măcar o parte din ea va fi tradusă în limbile de circulație regională (rusă, engleză).

Va avea alege oare, noul curent unionist, să se omogenizeze și să se lase condus de „acel lider” care nu va trăda niciodată - cartea?


Un comentariu:

  1. Frumoase și actuale gînduri. Dacă Sfatul Țării 2 e conceput ca o Mișcare pentru/de Reunire/ReUnificare/Reîntregire și Refacere a vechii Moldove, în cadrul actualului spațiu dacoromânesc, ar trebui să aibă și un organ de presă cu o publicație periodică bi/trilingvă, sau un site. E timpul a Adevărul spus de noua Mișcare pentru Reunificare să fie spus clar și pe înțelesul tuturor, care să sperăm, că vor adera la această mișcare, sau în cel, mai bun caz, nu o vor blama. Vor afla Adevărul din prima sursă despre necesitatea ReUnirii, și vor deveni liberi să decidă. Atunci când există pericolul să devenim un apedice a unui ,,stat islamic,, ce terorizează continentul, ar trebui să fim ca trecut UNIȚI în jurul acestei mișcări nobile. Doar în Reunire ne vom împlini destinul și nu vom trăda viitorul copiiilor și nepoților noștri

    RăspundețiȘtergere