miercuri, 3 februarie 2010

De ce iubesc eu românii din Țară și din afara ei

Iubesc românii din afara României pentru că doresc să fie români. Îi iubesc că le pasă cine sunt. Să fii român în România este un lucru mult mai ușor. De mic copil ți se spune cine ești, la școală ți se spune, totul este scris în română, mai pui la îndoială că ești român?

Românii din afara țării aleg să fie români. Mediul în care locuiesc îi îndeamnă să se declare ucraineni, ”moldoveni”, sârbi, bulgari, unguri, de la a te declara până a uita cine ești nu este decât un pas. Aici intervine dreptul la alegere - noi alegem să fim români, români care în România sunt puțini. Unii români din România tânjesc spre occident sau orient când cei din afara ei tânjesc la țară. Să fii român în afara Țării este mereu o luptă interioară și exterioară. Aici sunt unii dintre cei mai căliți și determinați români, care ar fi de un mare folos Țării. Această injecție cu români basarabeni/transnistrieni/bucovineni/nordmaramureșeni/timoceni ar face România să găsească forța pentru a merge înainte. 



Simt atunci când România se va lega spiritual de toți românii din jurul ei atunci i se va întări coloana vertebrală și va ști cum să-și clădească viitorul.

Un comentariu: