vineri, 1 ianuarie 2010

Un exemplu de cinste

Eram ieri, 31 Decembrie, într-un troleibuz. A intrat o doamnă, de vreo 50 de ani. Când să plătească ea întinde o bancnotă de 10 lei și spune taxatoarei că a mai călătorit pe gratis și acum a primit pensia și poate să-și achite călătoriile. Taxatoarea a privit-o mirată, însă doamna a insistat să i se dea încă 3 bilete pentru călătoriile precedente. După ce a achitat a spus celor din jur că o dată ce ți-ai dat cuvântul trebuie să-l respecți. Mai apoi s-a oferit să-i ducă florile unui tânăr. De câte ori ai mai văzut un astfel de comportament de nota 10?

Se pare că unele calități s-au păstrat în mentalitatea țăranului, care cu toate că nu are multă carte, dar mai ține la onoare, dreptate și bunătate.

Îndemn pe toți să fie buni, să procedeze în așa fel încât să nu facă de rușine pe sine, familia sau neamul său.

Un comentariu:

  1. asemenea comportament in loc public, nu cred ca am intalnit de cand sunt in capitala..
    dar ceva diametral opus - cate vrei.
    "Astazi nobletea nu mai obliga ca altadata sa respectam adevarul, iar asa zisul cuvant de onoare umbla fara pantaloni. Si acei putini oameni cu adevarat onesti devin niste anacronisme, mai mult, dimensiunile minciunii, a lipsei de sinceritate si onestitate devine globala, mondiala, monstruoasa."

    RăspundețiȘtergere