luni, 10 martie 2014

Recensământul și Republica Moldova

Între 1 și 14 aprilie va fi organizat cel de-al doilea recensământ al populației Republicii Moldova de când aceasta și-a declarat independența.

Pentru a exclude fraudarea directă a acestuia propun ca fiecărui respondent să i se elibereze o copie a datelor preluat de la el și un număr de identificare ca cei interesați să poată verifica dacă datele care le-au declarat ei au ajuns și la Biroul Național de Statistică. Acea copie a răspunsurilor ar putea fie păstrată în arhiva familiei, ca la nevoie să fie un motiv de mândrie sau de rușine pentru urmași.

Atâta timp cât mass-media este controlată de grupuri de interese (oligarhice, politice și geopolitice), atâta timp cât majorității politicienilor și nu numai le convine ca cetățenii să fie confuzi asupra identității etnoculturale pentru a putea perpetua republica offshore de la est de Prut, atâta timp cât elitele nu luminează poporul privind întrebările sensibile din acel chestionar nu credeți că recensământul este fraudat indirect?

Un comentariu:

  1. O solutie ar fi un apel catre intelectualitatea republicii, către profesori, oamenii de știinșă, cultură, membri ai uniunilor de creație ca să contribuie la iluminarea poporului. Din start ar trebui să crdem cî toti cei nascuti pan ain aug 1944 sunt romani-moldoveni, ceo retreyiti după 1988 - de asemenea. Cei cu pasapoarte romanesti - la fel. Acum se cere de ASIGURAT transparența recensămătului de către sociologi, jurnalisti. oamenii de creatie. Sî fim constienti că un moldoveanu BUn este și un bun ROMÂN

    RăspundețiȘtergere