joi, 24 iunie 2010

Cândva străbunii noștri tratau sufletul și apoi trupul...

Jurnalistul Nicolae Becciu în dialog cu scriitorul Al. Ștefan, autorul cărții ”Taina venirii omului pe Pământ”. Extras din revista ”UniversOm” #3, octombrie 2009

N.B : De ce ați abordat tematica venirii omului pe Pământ?

Al. Ștefan : Consider că orice om care îl caută pe Dumnezeu are, în interiorul său, o serie de întrebări referitoare la modul în care venim aici, pe Pământ și, desigur, la rostul nostru aici. De aceea, cred că această temă, a venirii omului pe Pământ este veche... de când lumea și Pământul. Prin volumul ”Taina venirii omului pe Pământ” aduc la cunoștința cititorului răspunsuri pe care le-am primit personal, care mi-au adus liniștea sufletească și sper că există mulți oameni asemenea mie, pe acest Pământ.
Se vorbește mult, în ultima perioadă, despre anul 2012, care corespunde cu sfârșitul unul an galactic al soarelui. Este sfârșitul unui eon și, din păcate, omenirea nu are multe informații pe această temă. Omul informat este mai puțin manipulat. Omenirea trebuie să știe că durata unui an galactic este de 26000 de ani pământești, ceea ce înseamnă că este o perioadă de timp dată omului pentru a se desăvârși. Înaintașii noștri erau bine pregătiți pentru astfel de evenimente, însă omul de astăzi va suferi, căci este prins în capcana materiei și, în afară de bani, nu-l interesează nimic.
La împlinirea vremii, din mijlocul acestui popor se vor ridica multe suflete care dețin înțelepciunile strămoșești și le vor lumina carea spre desăvârșire semenilor lor. La acest subiect, dar și la multe altele, veți găsi mai multe lămuriri citind volumul ”Taina venirii omului pe Pământ”.

N.B : De cine și de ce anume depinde evoluția umană - de condițiile materiale sau de eforturile spirituale?

Al Șt : Un om evoluat nu trebuie neapărat să fie sărac. Acei săraci cu sufletul sunt în mare pericol, căci ei nu știu de unde vin și unde se duc. Evoluția unui suflet începe din familie. Dacă familia nu este ocrotită în societate, nu ne putem aștepta la nimic bun în plan spiritual. Un popor puternic se clădește pe tradițiile pe care le moștenește. Pe acest pământ, pe pământul nostru, au trăit străbunii noștri, care se considerau daci nemuritori. Dar, ce știm noi, astăzi despre înaintașii noștri? Aproape că nimic Dacă nu-ți cunoști trecutul, nu poți vedea nici viitorul. Avem cele mai puternice canale energetice din lume - Țâpova și Orheiul Vechi, dar câți dintre cetățenii noștri au fost acolo? Noi nu vedem pădurea din cauza copacilor...

N.B : Ce sfaturi ar putea da un părinte inițiat în tainele cărții dumneavoastră unui adolescent?

Al Șt : În primul rând, trebuie să-și facă odrasla să înțelegă din timp că acumularea materială peste măsură îi va acupa o bună poarte din viață și că, de bogățiile materiale se vor folosi alții, în timp ce valorile spirituale îi vor rămâne celui ce le-a adunat. Apoi, este important să știe că strămoșii noștri își educau copiii încă din pântecele mamei. Unui tânăr aflat pe drumul desăvârștii îi vor fi de folos astronomia și astrologia, precum și studierea celor 12 Legi Universale după care se ghidează Cosmosul. Un adolescent trebuie să știe că afecțiunile trupului apar din cauza îmbolnăvirii sufletului. Cândva, străbunii noștri tratau sufletul și apoi trupul. Un adolescent trebuie să-și cunoască copacul genealogic, căci, dacă nu-și cunoaște bunicii, nu va ști ce copii va avea. Unadolescent va crește un om bun pe baza înțelepciunii strămoșești, iar noi nu trebuie să uităm nici o clipă că es sunt răsada noastră, din care se zidește țara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu