1. Fii mândru că ești român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi. Civilizația are rădăcini adânci pe pământurile noastre.
2. Afirmă-ți dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu pentru că ești șovin, ci pentru că dorești să-i servești pe cei rămași acasă.
3. Apără drepturile poporului român în totalitatea lui. Nu nega bănățeni transilvăneni, basarabeni, aromâni sau megleniți. Toți suntem români.
4. Ajută-ți compatrioții din mult-puținul ce-l ai. Dă-ți tainul, nu-l precupeți.
5. Susține instituții românești din diasporă, oricât de modeste sau imperfecte ar fi ele.
6. Nu critica niciodată, nici măcar „prietenește”, pe românul care se străduiește să apere sau să promoveze cauza națională. Fă tu mai bine.
7. Nu aduce nici o critică, nici măcar „ constructivă” semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă; făcând mai mult bine decât face el.
8. Fii întotdeauna conștient că gelozia, invidia și calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat și slab, care nu mai are nici țară, nici poziție în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
9. Opune-te numai celor care siluiesc voința poporului român. Opoziția față de eforturile altor patrioți români este o irosire de energie.
10. Fă ceva pozitiv pentru țara ta, pentru țara din care te tragi și pentru compatrioții tăi, oricât de modest sau neînsemnat; dar fă-o în fiecare zi.
Să fim demni, dar hotărâți. Lumea ne va asculta!
Ziarul „Glasul”, 27-12-1990
Pentru a vedea că ne tragem din două mari civilizații vă invităm pe 30 Martie 2013, de la orele 14.00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” pentru a vedea lupta care a dus la formarea poporului nostru.
Eveniment pe facebook
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu