vineri, 29 ianuarie 2016

De ce nu ar...

Conform sondajelor efectuate de postul de televiziune britanic BBC, teatrul național „Vasile Alecsandri” din Iași a fost declarat unul dintre cele mai frumoase, acesta fiind devansat doar de un teatru britanic. Distanța de la Iași la Chișinău în linie dreapta este de sub 100km. De la Chișinău la Nisporeni, în jur de 75km, ce pot fi parcurși între 60 și 90 minute; de la Chișinău la Ungheni 93km - 2 ore; De la Chișinău la Iași 150km și pot fi parcurși, în cele mai bune cazuri în 4 ore și 30 minute. Între timp distanța pe linie dreaptă tot sub o sută de kilometri rămâne. Sovieticii au avut grijă ca dintre cele 25 de poduri peste Prut care existau în România interbelică, să ne lase cu doar cinci, iar despre sindromul homo sovieticus pot fi scrise monografii.
https://www.google.com/maps/@47.1075149,28.3301992,10z

Stau și te întreb de ce nu ar merge un moldovean de la Chișinău să vadă un spectacol la moldovenii de la Iași în mai puțin de două ore? De ce nu ar merge un moldovean de la Chișinău la un bănățean de la Timișoara cu bani puțini și în mai puțin de o oră? De ce nu ar merge un moldovean de la Chișinău la un muntean de la București, pentru ca împreună să fie prezenți la un concert cu Ferry Corsten, Toto Cutugno sau Julio Iglesias, mai ieftin cu avionul decât mașina personală care și ea ar parcurge distanța în 4-5 ore. De ce nu ar... că doar cu toții sunt români?

Unii zic că mișcările social-politice tot mai în vervă la Chișinău sunt pentru a curăța republica; noi zicem că dacă de 25 de ani nu am reușit să facem ordine la noi acasă e timpul să schimbăm măturătorii.



Până când vei găsi răspuns la întrebările mele, îți las o poză să vezi de ce vreau să merg la teatru în Iași...
http://www.infopensiuni.ro/cazare-iasi/obiective-turistice-iasi/teatrul-national-vasile-alecsandri-din-iasi_365


Surse:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu