marți, 27 octombrie 2015

Aleea domnitorilor Români - un pas spre normalitate

Astăzi am reușit să depunem la Ministerul Apărării petiția prin care soliticăm reamplasarea busturilor domnitorilor români în centrul capitalei. Guvernarea comunistă a vremii a exilat busturile în uitare, acestea fiind în prezent pe teritoriul ministerului, accesul publicului fiind interzis. Planul inițial era ca ele să fie amplasate în centrul Chișinăului, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.


Pentru a demonstra gravitatea acestei situații, la întrebarea noastră adresată soldatului de serviciu care e procedura ca cetățenii să aibă acces la ele, acesta zâmbind ne-a răspuns că trebuie să obținem un permis pentru a le vizita. Sunt curios câți oameni au obținut aceste permise să viziteze busturile în ultimii 10 ani.

Considerăm că reamplasarea busturilor în fața clădirii guvernului sau în scuarul Catedralei ar duce la lichidarea unei nedreptăți și ar contribui la educarea tineretului în spiritul valorilor naționale. În centru de ele se vor putea bucura nu doar locuitorii orașului ci și oaspeții capitalei.

Suntem siguri că prin munca de comun accord al primarului capitalei și a minustrului apărării, busturile vor reveni în centru până pe 27 martie 2016.

Doresc să mulțumesc asociației obștești „Onoare, demnitate și patrie” pentru că a susținut această inițiativă în timp operativ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu